سفرهای کوهنوردی و ماجراجویی ازجمله فعالیتهایی هستند که هرساله تعداد زیادی از مسافران به آنها مشغول میشوند. کوله پشتی کوهنوردی بهعنوان ابزاری حیاتی و اساسی در این سفرها شناخته میشود. انتخاب درست کوله علاوه بر اینکه کمترین آسیب را به بدن شما وارد میکند، باعث لذتبخشتر شدن فعالیتهای ورزشی نیز میشود. در این مقاله از سری مقاله های کیف و کوله پشتی به بررسی اهمیت و نقش کوله پشتی کوهنوردی، ساختار و انواع کوله کوهنوردی میپردازیم.
کوله پشتی کوهنوردی چیست؟
کولهپشتی کوهنوردی نوعی وسیله حملونقل بار است و بهگونهای طراحیشده تا بار موردنیاز کوهنوردان و طبیعتگردها را به بهترین شکل حمل و حمایت کند. کوله پشتی کوهنوردی دارای ویژگیهای فنی متنوعی مثل سیستمهای تنظیم پشتی، توزیع بار مناسب، جیب، سیستمهای تهویه و … است.
ازآنجاییکه کوهنوردان و افرادی که فعالیتهای ورزشی در محیط بیرون دارند ممکن است در شرایط سخت و تغییرات آب و هوایی متنوعی قرار گیرند، کولهپشتی کوهنوردی باید در برابر ضربه، سایش، نفوذ آب و عوامل جوی دیگر باشد.
این کولهها به کوهنوردان امکان میدهد تا در میان عوارض طبیعی زمین مثل کوهها، جنگل، دره و … بهراحتی عبور و مرور کنند.
انواع کوله کوهنوردی
انواع کوله پشتی کوهنوردی بر اساس ظرفیت
کولهپشتیهای کوهنوردی ابعاد و ظرفیتهای متنوعی دارند. معمولاً برای نشان دادن ظرفیت یک کوله پشتی از یکای حجمی «لیتر» استفاده میکنند. یک لیتر حجمی برابر با ۱۰cm×۱۰cm×۱۰cm را اشغال میکند. وقتی میگوییم کولهای ۲۰ لیتر است، یعنی میتوانید در این کوله بهاندازه ۲۰ لیتر آب جا بدهید.
هر حجم کولهای کاربرد مخصوص به خودش را دارد. کولههایی با حجم کمتر برای مسافتهای کمتر و وسایل کمتر و کولههایی با لیتر بیشتر برای بارگذاری بار بیشتر به کار میروند. بیایید کوله پشتی کوهنوردی را بر اساس لیتر، طبقهبندی کنیم:
کوله پشتی کوهنوردی یک روزه
این کولهپشتیها (Daypack) برای مسافرتهای یک روزه و صعودهای کوتاه مناسب هستند و حملونقل و تنظیمات سادهتری نسبت به کولهپشتیهای بزرگتر و سنگینتر دارند. حجم این نوع کولهها از ۱۰ لیتر تا ۴۰ لیتر متغیر است. از ویژگیهای کوله پشتی کوهنوردی یکروزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حجم کمتر
- سهولت در حمل
- سیستم نگهداری آسانتر
- بهرهوری بیشتر با وزن کمتر
- قابلیت اتصال وسایل به آنها
کوله پشتی کوهنوردی چند روزه
کوله پشتی کوهنوردی چند روزه برای سفرهای طولانیتر به کوهها و محیطهای بیرونی طراحیشدهاند. این کولهپشتیها برای کوهنوردیهای چند روزه، ارتفاعات بلند و مسافرتهای ماجراجویانه، طبیعتگردی، سفرهای کمپینگ و ماجراجویی مناسب هستند. از ویژگیهای کوله پشتی کوهنوردی یکروزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حجم بزرگ: حجم این کولهها بیشتر از ۴۰ لیتر است.
- دارای بخشهای تقسیمبندی برای سهولت دسترسی هستند.
- سیستم تنظیمات کمربند و شانهای بیشتری دارند.
- از پارچههای مقاومتر و ضد آب تولیدشدهاند.
- قابلیت اتصال وسایل خارجی بیشتری دارند.
- سیستم قاببندی محکمتری دارند.
- معمولاً هر بر اساس آناتومی بدن زنان و هم مردان بهصورت مجزا طراحی میشوند.
انواع کوله پشتی بر اساس فعالیت
کولهپشتیها را میتوان علاوه بر حجمی که دارند، بر اساس نوع فعالیت و شرایط مختلف نیز دستهبندی کرد. انتخاب کوله پشتی بر اساس فعالیتی که قرار است با آن انجام دهید، بهرهوری شما را بیشتر خواهد کرد.
کوله پشتی کوهنوردی حرفهای
کوله پشتی کوهنوردی یکی از متداولترین کولهپشتیهای فنی به شمار میرود. کولههای کوهنوردی برای انجام فعالیتهای کوهنوردی در طبیعت و بهاصطلاح کوهپیمایی مورداستفاده قرار میگیرد. این کولههای تنوع بالایی دارند، چه از جهت حجم و چه از جهت نقاط دسترسی به داخل کوله. همچنین این کولهها دارای بندهای قابل تنظیم، بندهای اتصال ابزار کوهنوردی مثل باتون، تبر، محفظه حمل کیسه آب و … هستند.
کوله پشتی صخره نوردی یا کوله سنگ نوردی
کولههای سنگ نوردی برای انجام فعالیتهای صخره نورید، سنگ نورده و دیواره نوردی مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع کولهپشتیها دارای بند و حمایل اضافه در بیرون نیستند و نسبت به کولههای کوهنوردی، طراحی سادهتری دارند. طراحی کولههای سنگ نوردی بهگونهای است که میتوانید بهراحتی ابزار فنی مثل طناب را به آن آویزان کنید.
کوله پشتی دره نوردی
کولهپشتی دره نوردی یا «Canyoneering Backpack» بهطور خاص برای فعالیتهای دره نوردی طراحیشده است. کانیونینگ یا دره نوردی یک فعالیت ماجراجویانه در طبیعت است که در آن شما درههای عمیق و تنگ را پیمایش میکنید. در دره نوردی ممکن است با آبشار، غار و. روبرو شوید. کولهپشتی دره نوردی باید دارای ویژگیهای خاصی باشد تا در این نوع فعالیتها عملکرد مناسبی داشته باشد مثل:
- ضد آب بودن
- مقاومت در برابر سایش و ضربه
- قابلیت تهویه مناسب
- مقاومت در برابر خوردگی
- عدم وجود بندهای اضافه
کوله پشتی اکسپدیشن
کولهپشتی اکسپدیشن یا “Expedition Backpack” بهطور خاص برای مسافرتها و سفرهای طولانیمدت و شرایط سخت طبیعتی طراحیشده است. این کولهپشتیها را معمولاً برای صعود به قلهها، اکتشاف در مناطق بکر و دورافتاده، پیمایشهای کوهستانی، جنگل نوردی و بیاباننوردیهای طولانی و حتی مسافرتهای علمی و پژوهشی استفاده میکنند. از ویژگیهای بارز کولهپشتیهای اکسپدیشن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حجم و ظرفیت بیشتر
- قابلیت حمل بار اضافی
- دارای تجهیزات امنیتی
کوله پشتی های اکسپدیشن، حجم بالایی دارند
کوله پشتی رانینگ | اسکای رانینگ
این نوع کولهپشتیها مخصوص دویدن و مطابق با آرگونمی بدن طراحیشده است. کولههای مخصوص دویدن، بسیار سبکاند و ظرفیت آنها بهگونهای است که تنها میتوانید اقلام ضروری مثل کیسه آب، قمقمه، چند بسته انرژی بار، خوراکی و کمکهای اولیه را در آنها جای دهید.
یکی از انواع کولهپشتیهای رانینگ، کوله اسکای رانینگ است. کولههای اسکای رانینگ بیشتر برای دویدن در کوهستان مورداستفاده قرار میگیرد.
کولههای ورزشهای زمستانی
این نوع کولهها بهگونهای طراحیشدهاند که قابلیت اتصال ابزار و وسایل ورزشهای زمستانی مثل اسنو بورد، چوبهای اسکی، کلاه، تبر یخشکن و … را در خود دارند. برای مثال در جلوی کولههای اسکی، جایی برای گذاشتن چوبهای اسکی تعبیه شده است.
کولههای دوچرخه سواری
کوله دوچرخه سواری بهگونهای طراحیشده است که بتوان آن را هنگام دوچرخه سواری حمل کرد. اغلب کولههای دوچرخه سواری برخی مدلهای کولهپشتی دوچرخهسواری دارای قسمتها و حلقههایی برای حمل کلاه ایمنی است. بیشتر این کولهپشتیها محفظهای برای نگهداری کیسه آب دارند.
کوله طبیعتگردی
کولهپشتیهای طبیعتگردی (Hiking Backpacks) کولهپشتیهایی هستند که بهطور خاص برای پیمایش و فعالیت در طبیعت طراحیشدهاند. کوله پشتی طبیعتگردی نسبت به کوله پشتی کوهنوردی محفظههای تقسیمبندی بیشتری دارند و برای دسترسی آسانتر به وسایل دارای قابلیت دسترسی سریع مثل زیپهای سرتاسری روی کوله هستند.
کوله حمله کوهنوردی
کوهنوردان از این کولهها برای صعود نهایی به قلهها استفاده میکنند. اصطلاح رایج این نوع کولهپشتی در انگلیسی به “Summit Pack” یا “Summit Backpack” معروف است.
این نوع کولهپشتیها سبک و کمحجم طراحی میشوند تا کوهنوردان بتوانند در حین صعود به قله بار سبکتری را با خود حمل کنند.
کولهپشتی حمله عمدتاً برای حمل اقلام ضروری نظیر آب، مواد غذایی، لباسهای اضافی و وسایل موردنیاز در حین صعود مورداستفاده قرار میگیرند. گاهی اوقات این کولهپشتیها بهصورت تاشو (جمع شونده) طراحی میشوند تا بهراحتی داخل کولههای بزرگتر جا شوند.
انواع کوله پشتی کوهنوردی برحسب برند
کوله پشتی ایرانی
در چند سال اخیر شرکتهای ایرانی نیز پا به عرضه تولید وسایل ورزشی بهخصوص کولهپشتیهای کوهنوردی گذاشتهاند تا سهم خود را در بازار وسایل ورزشی داشته باشند.
هرچند مسائلی همچون پایینتر شدن ارزش دلار، تحریمهای ناشی از دسترسی به مواد اولیه مرغوب، در تولید و طراحی اجناس بهروز اثر منفی خود را گذاشته است، اما بازهم میتوانید کولههای قابل قبولی را در بازار تولیدکنندگان ایرانی پیدا کنید. از برندهایی که در تولید کولهپشتیهای ورزشی سهمی از بازار را دارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قایا (گایا) (gaya)
- صخره (Sakhreh)
- جم اسپورت (jam Sports)
- گرانیت (Granit)
- انیسه (Oniseh)
- البرز (Alborz)
- زاگرس اسپورت (Zagros Sports)
کوله پشتی کوهنوردی برند آسیایی
- اسنوهاک (Snow Hawk)
- هامتو ( HUMTTO)
- پکینیو (PEKYNEW) یا کله گاوی
- کایلاس (KAILAS)
- آی وان (AI ONE)
- یاماتمیچی ( YAMATOMICHI)
- ایسوکا (ISUKA )
کوله کوهنوردی برند اروپایی
کولهپشتیهای تولیدشده در این قاره نیز معمولاً به دلیل استفاده از فنّاوریهای روز، کیفیت بالا، طراحی مناسب و مواد اولیه درجه بالایی دارند. برخی از برندهای مطرح اروپایی تولید کولهپشتیهای فنی عبارتاند از:
- Salomon
- Salewa
- Fjällräven
- Rains
- Mammut
- Douchebags
- Jack Wolfskin
- Eastpak
- Deuter
- Haglöfs
- Berghaus
- côte&ciel
- Ferrino
- VAUDE
- Lowe Alpine
- Millican
- CabinZero
- Sandqvist
- Helly Hansen
- Decathlon
کوله کوهنوردی آمریکایی
شرکتهای تولیدی آمریکایی در میان طبیعت گردان و افرادی که فعالیتهای ورزشی حرفهای انجام میدهند، شناختهشدهتر است. این شرکتها از فناوریهای بهروز ساخت و مواد اولیه بهخوبی استفاده میکنند. برخی از برندهای مطرح آمریکایی تولید کوله پشتی عبارتاند از:
- Osprey
- Granint grear
- North face
- Gregory
- REI
- Merrel
- Big Agnes
- ALPS Mountaineering
- Black Diamond
- High Sierra
- Z Packs
انواع کوله پشتی بر اساس فریم
تولیدکنندههای کوله پشتی بر اساس ترجیحات استفاده، کولهپشتیهایی تولید میکنند که نوع آن را بودن یا نبود یک قاب در آنها تعریف میکند:
کوله پشتی بدون فریم
کولهپشتیهای بدون قاب ساختار انعطافپذیری دارند و به همین دلیل بسیار سبک هستند (چون دیگر در تولید آنها از میلههای آلومینیومی یا ورقههای پلاستیکی استفادهنشده).
مزایا:
- سبک هستند. برای مثال یک کوله پشتی بدون فریم با ۴۰ لیتر حجم میتواند تا ۶۰۰ گرم وزن داشته باشد
- قابلانعطافاند. خیلی خوب با فرم بدن هماهنگ میشوند.
- به دلیل وزن کم برای پیاده رویهای روزانه و صعودهای سریع سبک وزن بسیار مفید هستند.
معایب:
- در انتقال وزن از شانهها به باسن (از طریق کمربند باسن) بهخوبی عمل نمیکنند، زیرا ساختار سفتوسختی ندارند.
- اگر بیش از حد آنها را بارگذاری کنیم، بعد از مدتی دچار دردهای شانهای و خستگی میشوید.
- برای حمل بارهای سنگین مناسب نیستند و معمولاً بیش از ۴۰ لیتر ظرفیت ندارند.
دارای فریم داخلی
کولهپشتیهای فریم داخلی ساختار سخت تا نیمه سختی دارند؛ زیرا از میلههای آلومینیومی یا ورقههای پلاستیکی در قاببندی آنها استفاده میکنند. این قاببندی در پشت کوله قرار دارد و از پایین افتادن کوله جلوگیری میکند.
مزایا:
- این کولهپشتیها، بهخوبی وزن وسایل را از شانهها به باسن (از طریق کمربند باسن) منتقل کند.
- قاببندی عملکرد حرکتی شما در پیاده رویهای طولانی افزایش میدهد زیرا عضلات باسنی بهتر از عضلات شانهای بار را تحمل میکنند.
معایب:
- قاببندی باعث اضافه شدن وزن کوله میشود و کولهپشتیهای فریم داخلی معمولاً سنگینتر از کولهپشتیهای بدون قاب هستند.
- گستره حجمی کولههای فریم دار متنوع است و میتوانند بیشتر از ۴۰ لیتر باشند.
برخی از کولههای فریم داخلی دارای صفحات یا میلههای پرتابل هستند تا در صورت عدم نیاز به قاب (مثلاً برای حمل وسایل سبک) وزن کولهپشتی را کاهش دهید.
کوله های بدون فریم بسیار سبکتر هستند
دارای فریم خارجی
امروزه کمتر کسی از کولهپشتیهای فریم خارجی برای کوهنوردی و ترکینگ استفاده میکند؛ زیرا نسبت به دو نوع کوله پشتی دیگر سنگینتر، حجیمتر هستند.
یک کوله پشتی با فریم خارجی مجموعهای ا بند شانهای و کمری، قاب آلومینیومی و یک محفظه تشکیلشده است.
مزایا:
- قاب آلومینیومی کاملاً سفتوسخت است تا بتواند بار خوبی را تحمل کند.
- دارای مهاربندی قالبی قابل تنظیم است.
- میتوان آن را سفارشیسازی کرد.
- میتوانید بدون تعویض قاب، یک محفظه دیگر برای آن بخرید.
- کولهپشتیهای فریم خارجی بیشتر برای حمل وسایل با ابعاد نامنظم استفاده میشود. (شرپاها از این نوع کولهها زیاد استفاده میکنند)
- با طناب بانجی یا طنابهای دیگر میتوانید بهراحتی وسایل حجیم مختلف را به قاب وصل کنید.
معایب:
- فریم آلومینیومی بزرگ و مستحکم وزن کل کوله پشتی کوهنوردی را نیز به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
- یک کوله پشتی با فریم خارجی با ظرفیت ۵۰ لیتر بیش از ۲۰۰۰ گرم وزن دارد
- معمولاً ابعاد بزرگ و دستوپا گیری دارند.
طراحی و ساختار کوله پشتی
کولهپشتیهای کوهنوردی و طبیعتگردی باید برای تحمل شرایط سخت، تنوع آب و هوایی در اندازههای مختلفی طراحی شوند. در ساخت کولهپشتیها از اصول زیر پیروی میشود.
- سیستم تنظیم پشتی (Back panel Adjustability):
در طراحی کولهپشتیهای کوهنوردی مدرن از سیستم تنظیم پشتی استفاده میکنند. این فنّاوری به افراد کمک میکند تا پشتی کولهپشتی را بر اساس اندازه بدن خودشان تنظیم کنند.
- سیستم توزیع بار (Load Distribution Systems):
استفاده از این فن باعث توزیع بهتر بار در کولهپشتی و درنتیجه انتقال بار به مرکز جرم کوله پشتی میشود.
- بندهای قابل تنظیم (Pockets and Adjustable Belts):
برای راحتی حمل کوله و انطباق با آناتومی هر فرد، بندهای شانهای، کمربندی و… بهگونهای طراحی میکنند تا قابل تنظیم باشد. (کوچکتر یا بزرگتر کردن طول آنها)
- ضدآب بودن (Waterproofing):
برخی از کولهپشتیها با استفاده از مواد ضدآب و دوخت های خاص بهخوبی جلوی نفوذ آب به داخل کوله را میگیرند.
- سیستمهای تهویه (Ventilation Systems):
برای جلوگیری از تعریق بیش از حد در قسمت پشتی کولهپشتی، از فناوریهای و طراحیهای مختلفی مثل تعبیه توری و مواد ضد تعریف استفاده میکنند.
- فشردهسازی (Compression):
برای برخی از کولهپشتیها بندهای فشردهسازی بار را فراهم میکنند تا از حجم کوله کمتر شده و بار نیز بهخوبی در آنجا بگیرد.
اینکه از چه فناوریها و جنس پارچه در کولهها استفاده شود، کاملاً بستگی به نوع فعالیت ورزشی و کاربرد آنها خواهد داشت.
انواع جنس کوله کوهنوردی
جنسی که کوله پشتی از آن ساخته میشود ازنظر وزن، دوام، مقاومت در برابر آب و سایر خواص متفاوت هستند. شرکتهای تولیدکننده بر اساس همین خصوصیات، انواع کوله پشتی را برای مقاصد خاص ورزشی طراحی و تولید میکنند. برخی از متداولترین موادی که کولهها از آن ساخته میشوند عبارتاند از:
- نایلون (Nylon):
یکی از جنسهای پرکاربرد برای کولهپشتیهای کوهنوردی است. نایلون در برابر سایش و پارگی مقاومت کمتری دارد و معمولاً با مواد مقاوم در برابر آب مانند پوششهای PU (پلیاورتان)، DWR، کربن فایبر و پلیاستر تقویت میشوند.
- کربن فایبر (Carbon Fiber):
بسیار سبک و مقاوم در برابر ضربه است و کولهپشتیهای حرفهای ازا ین جنس تولید میشوند.
- کردورا (Cordura):
نوعی نایلون مقاوم و پرکاربرد با تراکم بالا است که مقاومت بالایی در برابر سایش و پارگی دارد.
- داینیما (Dyneema):
جنس بسیار سبک و بسیار مقاوم در برابر سایش و بریدگی است و از الیاف مصنوعی تولید میشود.
- پلیاستر (Polyester):
این نوع جنس مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب دارد و بهطورمعمول برای کولههای ضد آب و یا کاور باران به کار میرود.
- برزنت:
نوعی جنس محافظتی است که از پارچه پشمی، پنبه، پلیاستر یا نایلون تشکیلشده و بهوسیله مواد دیگری نظیر پلیاتیلن یا پلیوینیل کلراید (PVC) پوشانده میشود. این جنس بهعنوان یک مواد ضدآب و مقاوم در برابر عوامل جوی مورداستفاده قرار میگیرد.
اندازه کوله پشتی
یک کوله پشتی نامناسب میتواند عملکرد شما را کاهش و یک کوله پشتی مناسب میتواند آن را افزایش دهد. اینکه برای خودتان باید چه نوع کوله پشتیای انتخاب کنید به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع فعالیت ورزشی: اینکه بخواهید برای کوهنوردی کوله بخرید یا برای دره نوردی، انتخاب شما متفاوت خواهد بود.
- جنسیت شما: جنسیت روی انتخاب اندازه کوله تأثیر میگذارد
- بودجه مالی: اینکه بخواهید برای کوله چه قدر هزینه کنید هم مهم است. (البته هر چه برای سلامتیتان هزینه کنید ضرر نخواهید کرد)
کوله پشتیای که انتخاب میکنید باید با طول تنه شما مطابقت داشته باشد تا بهراحتی روی پشت شما قرار گیرد، در غیر این صورت کوله پشتی خیلی پایین یا خیلی بالا بالاتر از پشت شما قرار میگیرد. اکثر کولهپشتیهای مدرن دارای ارتفاع پشتی قابل تنظیم هستند.
برای به دست آوردن طول تنه خود باید فاصله بین مهره گردن (جایی که شانه شما شروع میشود-مهره C7) مهره بالای استخوان لگن را اندازه بگیرید. با داشتن این اندازه میتوانید کوله پشتی کوهنوردی یا طبیعتگردیای را انتخاب کنید که با طول تنه شما همخوانی دارد.
این کار موجب میشود که کوله پشتی بهخوبی در پشت شما قرار گیرد و بار کوله بهخوبی به عضلات و استخوان لگن شما منتقل شود.
نحوه چیدمان وسایل در کوله
هر چه قدر هم که کوله پشتی شما استانداردهای لازم را داشته باشد، چیدن نادرست وسایل در آن میتواند باعث بروز مشکلاتی برای حمل بار و فشار روی ستون فقراتتان شود. برای گذاشتن وسایل داخل کوله پشتی یک قاعده کلی وجود دارد: قرار دادن وسایل سنگینتر در مرکز و نزدیک به قاب پشتی
برای مثال کیسهخواب یا کیسه حمل آب، وسایل پختوپز و … باید به پایین و نزدیک به بدنتان جانمایی کنید. هر چه به سمت بالای کوله پیش میروید، باید وسایل سبکتر را قرار دهید.
این کار موجب میشود تا نیروهای حاصل از وزن اشیا بهدرستی به قاب اصلی، سپس به بدنه و بعد به عضلات لگنیتان بهخوبی منتقل شود.
فرق کوله پشتی کوهنوردی زنانه با مردانه چیست؟
کوله پشتیهای کوهنوردی مخصوص زنانه و مردانه بر اساس اختلافهای آناتومی بدنی و اندازهگیریهای زنانه و مردانه طراحی میشوند. این تفکیک طراحی باعث میشود تا به بهترین شکل به نیازهای هر جنسیت پاسخ داده شود. برخی از تفاوتهای اصلی بین کوله پشتیهای کوهنوردی زنانه و مردانه را باهم مقایسه میکنیم
ویژگی | کوله پشتی زنانه | کوله پشتی مردانه |
ابعاد و اندازه | کوچکتر | بزرگتر |
بندهای شانهای | دارای انحنای بیشتر و نازکترند | پهنترند |
بندهای کمری | بر اساس استخوان لگن زنان طراحیشده و پهنترند | بر اساس استخوان لگن مردان طراحیشدهاند |
طراحی و رنگ | متنوعترند | بیشتر رنگهای سرد و خاکستریاند |
توزیع بار | بر اساس آناتومی زنانه و بهینهتر هستند. | بر اساس آناتومی مردانهاند |
این تفاوتها ممکن است بسته به شرکت تولیدکننده و مدل کولهپشتی تغییر کند، بنابراین همیشه بهتر است کولهپشتی را قبل از خرید آزمایش کنید و بر اساس نیازها و انتخابهای شخصی خودتان آن را بخرید.
نتیجهگیری
کوله پشتی کوهنوردی یک وسیله مهم در فعالیتهای ماجراجویانه و کوهنوردی است. انتخاب کوله پشتی مناسب برای نوع فعالیت و نیازهای شخصی بسیار اهمیت دارد. انواع مختلفی از کوله کوهنوردی با ویژگیهای منحصربهفردی وجود دارند؛ ازجمله کولهپشتیهای یک روزه تا کولههای خاصی مثل دره نوردی. توجه بهاندازه، جنس، ظرفیت و ویژگیهای خاص هر مدل، به شما کمک میکند تا علاوه بر داشتن یک تجربهٔ لذتبخشتر، کمترین آسیب را به سلامتی خود وارد کنید.
سلام و عرض ادب
ممنون بابت مطالب عالی سایتتون
بسیار کاربردی بود
فقط کاش میگفتین کوله مناسب برای کوه و از کجا تهیه کنیم که هم مقرون به صرفه باشه هم کیفیت خوبی داشته باشه…
با تشکر
بله، حتما، در پست های آینده، فروشگاه های عرضه کوله پشتی های حرفه ای کوهنوردی را معرفی خواهم کرد
نحوه چیدن کوله پشتی جالب بود مخصوصا اون عکسه،همیشه وسایل سنگین رو ته کوله میچیندم ولی باید اینجوری بچینم 👍
همیشه باید وسایل سنگین را در قسمت عقب کوله و نزدیک به ستون فقرات قرار داد تا وزن آن به خوبی به اسکلت کوله و سپس به لگن منتقل شود.
هر کوهنوردی میدونه که کوله پشت کوهنوردی و کفش کوهنوردی و عینک کوهنوردی باید در استاندارد ترین حالت ممکن باشن. چرا که اینا با سلامت جسمی کوهنورد ارتباط مستقیم دارن.
کوله کوهنوردی حرفه ای به ستون فقرات و سرشانه ها و حتی به طور غیر مستقیم به پاها کمک میکنه تا دچار عارضه های جبران ناپذیر نشن.
از شما بابت مطلب جامع و بسیار مفیدتون به عنوان عضوی از جامعه کوهنوردی ممنونم
توجه به سلامت بدنی در هر ورزشی اولویت اوله
چقدر جامع و خوب گفتین، خیلی کاربردی بود 👍
عالی بود